This project is financed by the European Union and Republic of Türkiye.
Bu proje Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından finanse edilmektedir.

Sektörel Mükemmeliyet Merkezlerinin Kurulması Yoluyla Mesleki ve Teknik Eğitimin Kalitesinin Artırılması Teknik Yardım Projesi

Hibe Bileşeni Projeleri Başladı.

METEK III Operasyonu Hibe Bileşeni kapsamında 18 Projeye toplam 8 Milyon Avrodan fazla hibe desteği sağlandı. 1 Şubat tarihinde başlayan ve 18 ay sürecek projelerin Yönetim ve Uygulama Eğitimi 2,5 gün sürecek.
Eğitimin açılış konuşmaları AB Türkiye Delegasyonu Temsilcisi Mustafa BALCI, ÇSGB AB ve Mali Yardımlar Dairesi Başkanı Süreyya ERKAN ve MEB Meslekî ve Teknik Eğitim Genel Müdürü Nazan ŞENER tarafından yapıldı. Eğitime Proje yürütücüsü kurum ve kuruluşların temsilcileri katılıyor.

İstihdam, Eğitim ve Sosyal Politikalar Sektörel Operasyonel Programı kapsamında desteklenen projelerle METEK III Operasyonunda önemli bir parça olan sosyal ortakların etkili katkısının elde edilmesi amaçlanıyor. 

Hibe Bileşeni Projeleri ile öğretmenlerin iş başında eğitimi, Mesleki ve Teknik Eğitimde Sektörel Yetkinlik Geliştirme Merkezlerinin kurulması, hizmetiçi eğitimler için eğitim materyalleri ve programların hazırlanması, mesleki ve teknik eğitime yönelik farkındalık geliştirme çalışmaları ve iş dünyası ile eğitim arasındaki köprünün yeni ağlar ve ortaklık mekanizmaları ile güçlendirilmesi hedefleniyor.

Hibe Bileşeni Projesi faydalanıcıları ile Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü arasında birer protokol imzalanarak, iyi yönetişim çerçevesinde en faydalı sonuçların elde edilmesi amaçlanıyor.

Önce Kalite Modelleri Ele Alınıyor.

Bu web sitesi Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti’nin mali katkısıyla hazırlanmıştır. Bu web sitesinin içeriğinden yalnızca GFA Consulting Group liderliğindeki konsorsiyum sorumludur ve bu içerik hiçbir şekilde Avrupa Birliği veya Türkiye Cumhuriyeti’nin görüş ve tutumunu yansıtmak zorunda değildir.

İletişim

Adres: Milli Eğitim Bakanlığı, Mesleki ve Teknik Eğitim GM Emniyet Mah. Milas Sokak No 21 Teknikokullar Yenimahalle, Ankara
Telefon: +90312 213 38 50
E-posta: metek@meb.gov.tr