This project is financed by the European Union and Republic of Türkiye.
Bu proje Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından finanse edilmektedir.

Sektörel Mükemmeliyet Merkezlerinin Kurulması Yoluyla Mesleki ve Teknik Eğitimin Kalitesinin Artırılması Teknik Yardım Projesi

METEK III Bilgi ve Beceri Yarışması Ankara’da Düzenlendi.

Millî Eğitim Bakanlığı, mesleki ve teknik eğitimde çeşitli etkinliklerle öğrencilere motivasyon sağlamayı, mesleki becerilerini geliştirmelerine olanak tanımayı ve ulusal düzeyde kalkınmanın bir parçası olmalarını teşvik etmeyi amaçlıyor.

Bu doğrultuda Millî Eğitim Bakanlığı Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen Sektörel Mükemmeliyet Merkezlerinin Kurulması Yoluyla Mesleki ve Teknik Eğitim Kalitesinin Artırılması Projesi (METEK III) kapsamında 17 Ocak 2024 tarihinde Ankara’da “Bilgi ve Beceri Yarışması” düzenlendi.

Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürü Ali Karagöz’ün açılışını yaptığı programda, öğrenciler bilgi ve becerilerini sergileme fırsatı buldu.

Öğleden önce, 8 okulun katılımıyla gerçekleşen okullar arası bilgi yarışması, Mesleki ve Teknik Anadolu Liseleri öğrencileri için bilgi ve bilgi işlemeye dayalı bir rekabet ortamı sundu. “Farkım Bilgim, Bilgim Geleceğimdir” sloganıyla düzenlenen Bilgi Yarışmasında öğrenciler, genel kültür ve mesleki alanlarına dair soruları cevapladı.

Öğleden sonra ise “Okulum Mesleğim, Eğitimim Geleceğim” sloganıyla düzenlenen Beceri Yarışması gerçekleşti. Türkiye genelinden 100’ü aşkın Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin başvurduğu yarışmada, öğrenciler ahilik, fütüvvet ve sürdürülebilir kalkınma temalarına uygun modeller geliştirerek mesleki becerilerini gösterdi. Finalde hünerlerini sergileyen öğrenciler, jürinin beğenisini kazanmak için kıyasıya yarıştı.

Bilgi ve Beceri Yarışması’nda dereceye giren okulun öğrencileri ve danışman öğretmenleri METEK Projesi kapsamında Avrupa keşif gezisiyle ödüllendirildi.

Önce İstanbul, Denizli, Adana, Hatay ve Kocaeli’nde Kalite Uygulamalarında Sürdürülebilirlik Toplantıları Düzenlendi.

Bu web sitesi Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti’nin mali katkısıyla hazırlanmıştır. Bu web sitesinin içeriğinden yalnızca GFA Consulting Group liderliğindeki konsorsiyum sorumludur ve bu içerik hiçbir şekilde Avrupa Birliği veya Türkiye Cumhuriyeti’nin görüş ve tutumunu yansıtmak zorunda değildir.

İletişim

Adres: Milli Eğitim Bakanlığı, Mesleki ve Teknik Eğitim GM Emniyet Mah. Milas Sokak No 21 Teknikokullar Yenimahalle, Ankara
Telefon: +90312 213 38 50
E-posta: metek@meb.gov.tr